Wednesday, January 6, 2010

blog,ruangku dan mukabuku.


aku berasa amat gembira kerana menang loteri semalam.kemenangan loteri aku ini membuatkan aku rasa sangat mahu berterima kasih kepada bil pagar(bill gates) kerana telah menubuhkan syarikat mikrolembut yang membawa alam siber ke setiap genap benua.dari kuala geri ke kuala ibai,dari tanahzea baru(new zealand) ke pantai gading(ivory coast),syarikat mikrolembut ini telah membawa kemajuan bukan saja dari segi pembangunan bahkan pemikiran manusia sejagat.

tetapi,ketika kita sedang seronok menghadap skrin komputer,eloklah kita fikir dari mana semua ini datang.sebelum tukar tiub berkahkahkah dan mamat pelompat parti mempromosi teh tariknya di mata dunia,sebelum siti nurhaliza menyanyi lagu cinta it,kita berhubungan secara fizikal atau dalam bahasa eddie hamidnya,bertentangan mata.sebelum ni mana pernah terfikir untuk aku berchat dengan dayana carrington yang berada di salford manchester dan berkenalan rapat.kalaulah subang usj tu ada farid dengan zahir hidung kemek,itu aje la kawan aku.kalau takde ruang siber,mamat pelompat parti sampai sekarang tidur kat longkang sebab tak dapat jumpa asparados.oleh itu kita wajar mengucapkan terima kasih kepada bil pagar kerana jasanya menyebar jaringdalam(internet) ke seluruh dunia.

apapun,ruangan blog,ruangku dan mukabuku ini datang dari satu perangai manusia yang mahu berkenalan antara satu sama lain.tidak seperti langau atau platipus yang dibela minah kaki bertulang besi yang bernama ezreen,mereka tidak mahu ambil pot rakan spiesis mereka kecuali untuk membiak atau ada yang mengacau kawasan mereka.dan dari sikap dan perangai manusia inilah maka teknologi berkembang.dan apabila tiba masa bil pagar melancarkan mikrolembut ini,banyak kegembiraan dapat diwujudkan.abdullah badawi dikesan tidur melalui jaringdalam.minah kaki bertulang besi sanggup tidak tidur malam kerana jaringdalam.mamat pelompat parti jumpa aweknya sue pun sebab jaringdalam.jadi semua orang harus berterima kasih dengan jaringdalam.mungkin mahathir juga spiesis tidur seperti abdullah badawi tapi tak dapat dikesan kerana masa itu jaringdalam tidak merebak luas.zaman mahathir kalau tengok gambar bogel tu pun dah cukup best.untuk melayan kadang-kala cerita nukilan seks di webmelayuboleh juga bagus.sekarang boleh masuk video.ada video porno,kalau nak tengok video yang bukan porno pun boleh tengok kat kafemeta(metacafe) atau tiubanda.zaman sekarang semua boleh.

begitu juga kalau dahulu kalau terlepas perlawanan bola kena tunggu pagi esok nak beli suratkhabar.sekarang bukak jaringdalam tengok markahsiaranlangsung(livescore).semuanya mudah.rafael benitez pun boleh buka jaringdalam untuk mencari ramuan krim pelebat rambut nanti.

pun begitu,adanya jaringdalam ini menyebabkan manusia lebih suka melayan porno dari menikmatinya sendiri.ada manusia yang sanggup menggunakan muka aku yang tampan,kacak dan bergaya ini untuk berporno secara maya.ini tidak adil,sebab aku ini seorang yang tampan,kacak,bergaya,beriman dan bertakwa.mana boleh macam ni.kalau nak berporno aku sarankan,daripada mengocok batang di depan skrin,pergi ke jalan chow kit atau kepong.atau di jalanmatahari pun banyak gadis-gadis genit yang boleh dipakai.atau buka jaringdalam dan mengajak(bukan berporno dalam siber) untuk berporno secara langsung.itu lebih baik kerana kepuasan dapat dinikmati secara bersama,bukan dengan tulisan atau kamerasaranglabahlabah(webcam) semata-mata.kalau boleh,pergi pinjam kereta ayah dan bawa kereta ke bukit cerakah.itu lebih afdal dan baik.

jaringdalam ini jugak menyebabkan manusia tidak tahu beza antara ilusi dan realiti.antara kehidupan dan angan-angan.menurut laporan profesor shay rail mengatakan bahawa 20 peratus manusia hidup secara kronik di kehidupan maya.20 peratus adalah angka yang membimbangkan.bahkan kita seharusnya sedar kita tidak akan jadi kenyang kalau kita melihat gambar burger di depan skrin komputer,kita kena masak burger untuk makan.atau beli.

tapi itu kekurangannya.tapi kadang-kadang kita terpaksa untuk hidup dalam kehidupan maya.aku tidak akan mampu bertemu dengan mamat pelompat parti sebab aku di kuala geri,mamat pelompat parti kat kuala lumpur.begitu juga kawan-kawan mamat pelompat parti seperti mamat yang selalu kena bangun berdiri sebab kena denda ngan cikgu tak siap kerja sekolah.atau mamat yang membuatkan aku menang loteri hari ini kerana nombor 2301.aku sungguh gembira bertemu dengan kawan-kawan mamat pelompat parti dalam maya,walaupun aku sedar lagi seronok kalau dapat berjumpa di kedai mapley dengan mereka sambil berborak.tanpa jaringdalam semua ini takkan berlaku.

aku sebenarnya rindu dengan kawan-kawan rempit aku di malaysia.adek,zahir hidung kemek,bob pantai dalam,mamat pelompat parti,radhi jerawat dan ramai lagi.sayangnya yang aktif dalam jaringdalam ni cuma mamat pelompat parti,jadi lebih baik dari takde langsung.aku juga masih tercari-cari mana dia gadis genit usj yang menjadi kawan baik arwah adik aku.kalaulah aku di subang jaya sekarang.

tapi jangan hanya melayan video porno di internet.keluar dan carilah pasangan anda.jangan seksa johnny anda.berikan kebahagiaan kepadanya.carilah,pasti ada.jangan menyamar pakai gambar member.beranikan diri,guna muka sendiri.jangan risau,kalau takut kena tolak,tanya mamat pelompat parti.dia ada jampi serapah jawa.tapi aku tau dia takkan bagi punya.jampi serapah jawa tu rahsia turun-temurun dia.tapi takpe,dengan jampi serapah jawa tu pun kalau takde keyakinan diri pun tak guna.yang penting kena ada keyakinan diri.

jangan jadikan jaringdalam ni macam udang di pasar.jadikan jaringdalam ni macam kolam udang.gunakan pancing sendiri bukan pancing member.gunakan umpan sendiri bukan umpan member.bila dapat pancing baru puas hati bila goreng atau masak berlada.nikmati kehidupan ni.jangan jadi bebal dan malas.bangun dari depan komputer dan cari jalan kehidupan ini.

9 comments:

Johan 23.01.84 said...

hahaha..ko ni mcm penulis biografi mat pelompat parti tu je

Aril Cantona said...

Johan,

bukan apa,mat pelompat parti tu kan emo orangnya.kalaulah dia tak boleh kawal emosi dia dan bunuh diri,dah rugi satu cerita best.sebab tu aku cerita hahaha!

Angah,

Agak-agak dia tau tak Amelia Alia tu member kau hahaha!woit jangan bagitau laa hahaha!

Flat Singapore aku tak jadi saksi,tak best nak cerita.Ni Bukit Cerakah memang lagi ada bukti nyata.Pakar forensik pun tak mampu nak menolak kemungkinan.

Johan 23.01.84 said...

Gua tak tahu nak ckp ape da hahaha..memang bukan susah nak kantoikan org,mcm Basuh Baju kantoi komen anonymous..kahkahkah

Aril Cantona said...

Johan:Biar la woit,setiap orang dengan rahsia mereka yang tersendiri.Kita jangan kecoh-kecoh.hahahaha!

p/s:nombor 230184 tu nombor penjara lu ke?

Johan 23.01.84 said...

kan ko dah tau da,tu no loteri..

bangunberdiri said...

mat pelompat parti tu dah jadi mat royal bintang... hahaha

nama nami said...

Hahaha..bagi aku semua perkara dibuat sebab ada sebab.Takde yang tak bersebab.Cuma bila benda tu dibuat,orang lain tak faham kenapa benda itu dibuat.Macam Sabtu mamat yang diceritakan Isham Rais menarik kayu dan daun ke hulu ke hilir - takde sape yang tau.Tapi Sabtu tau sebabnya.

Jadi bila nko kata mamat berporno secara online,nko kena fikirlah kenapa.Ini Malaysia,dimana kebijaksanaan bukan satu perkara yang seksi.Jadi nak tak nak kebijaksanaan ini perlu ditolak tepi untuk merayakan kehidupan.Tentang berporno dalam siber,ini bukan perkara bodoh.Ini adalah perniagaan multi-billion.Nko tau kenapa ramai orang buat benda ni?

Sebab seks tu sendiri dah jadi kitsch.Kenapa kitsch?Sebab bila orang menetapkan peraturan untuk seks,seperti agama atau adat,lama-lama orang tak explore benda baru.Cuba nko fikir kenapa lelaki balik kerja muka bosan tengok muka bini?Sebab bini tak berminat nak explore keghairahan lelaki.Datang-datang dengan muka bedak sejuk mintak duit dapur besok.Hati laki mana tak tension.Bukan semua orang leh dapat Maya Karin atau Nasha Aziz bai.Aku mungkin bujang,nko dah kahwin,tapi dalam hal ni - lu pun boleh fikir sendiri kenapa lu pun layan porno.Sebab manusia ni,tak boleh makan nasi je.Kena ada lauk.Kena tukar lauk setiap masa.Kalau lauk sama je sampai mampus nko tak menikmati kehidupan ni.Tapi tak bermakna nko perlu 'cheat' pasangan nko.Maka berpornolah.Maka berwebcamlah.

Jadi,semua ini adalah kerana ingin merayakan kehidupan.Pachucheng dan melancap ini adalah sebahagian dari manusia yang cuba menikmati keindahan imaginasi.Rayakan saja!

azfar said...

kah kah kah..
mamat pelompat parti emosi akan tidor ke longkang jika tak bertemu aku?!
hahahahah lucu jenaka hari ni..

apasal nak komen ko punye posting ni susah sgt nak kne ada emael gugel la hape la sume bagai?
p/s:setiap komen akan diberi hadiah bonanza merupakan pakej urutan maria ozawa sumbangan darul fikrah sdn bhd...urutan happy ending ke tak?

Aril Cantona said...

johan,

nombor loteri mana sampai 6.ada 4 je.

bangunberdiri,

royal bintang tu ape?sorry dah lama tak follow perkembangan kl.

nami,

aku dah nak jadi bapak da.mana boleh perangai macam ikan flowerhorn lagi.ngok!

azfar,

entah,mana aku tau.aku pun first time buat blog ni.tak tau macam mana.ala kau buat jer la blog.bukan kena bayar pun.