Monday, March 1, 2010

kami juara!


minta maaf kawan-kawan,aku dah lama tak atasgaris.ada banyak hal.

semalam dua perlawanan akhir bertembung,satu manchester bersatu lawan dengan aston villa,dan lagi satu perlawanan antara kanada vs amerika syarikat.aku memilih kanada vs amerika syarikat sebab dah boleh agak manchester bersatu menang.dalam hoki ais,kanada adalah pasukan nombor satu dunia,sama taraf seperti brazil dalam bolasepak atau roger federer dalam tenis.great britain was not great at all,kepada johan king of scotland,kanada jugak menang curling.hahaha!

pertarungan kanada-amerika syarikat macamlah kalau madrid benar menentang barcelona,atau brazil vs argentina.hampir sama kuat dan musuh ketat.macam manchester bersatu menentang chelsea,(bukan liverpool,tu main divisyen mana tu..)

ez bercadang untuk tengok split tv - dia nak tengok jugak game manchester bersatu sebab dia sokong aston villa,ada martin o'neill legend celtic.takde maknalah martin o'neill tu hahaha!tapi perlawanan kanada-amerika syarikat lagi mendebarkan dari manchester bersatu vs aston villa.

dan pada mulanya johnathan toews menjaringkan gol pertama kanada.macam nak runtuh rumah.bukan di rumah ini tapi rumah sebelah,dan sebelah dan di depan rumah.semua mahu melihat kehancuran amerika seperti osama bin laden menyerang york baru(new york).perry corey menyumbat lagi gol menjadikan kanada 2-0 amerika syarikat.seperti juga bangunan kedua world trade center yang runtuh yang menggembirakan taliban di gua afghan,begitu juga dengan seluruh isi rumah di kuala geri.

pun begitu ryan kesler merisaukan kanada.bagai g.i joe the american hero dia cuba menyemai semangat amerikanisasi seperti yang nami katakan dalam blognya.dia ingin berkata bahawa amerika masih lagi tidak goyah dibawah pemimpin kulit hitam pertama.hati sudah cuak bila kanada mula goyah pertahanan,yelah kadang-kadang rio ferdinand pun goyang lutut jugak.zach parise yang tidak pernah pergi ke paris pula menyerikan suasana.chee bai punya zach parise.nasib baik tak faris ahmad hahaha!

perlawanan akhir membawa ke masa tambahan.suasana penuh mendebarkan.apa yang dinantikan adalah detik-detik keemasan.entah macam mana,sidney crosby yang takde kait mengait dengan bill cosby menjaringkan gol untuk kemenangan.woi keluar rumah semua orang menjerit woo!yang aku tau bawahbandar(downtown) kuala geri sunyi sepi pada perlawanan,jadi meriah.pesta warna warni umpama melihat kegagalan george w bush untuk menang pertandingan spelling bee.

lagu o canada dinyanyikan.utara kami yang kuat dan percuma dapat ditayangkan.sedar tak sedar si wan runi jaringkan gol kedua.tu dah biasa sangat.menang league cup je pun.tak kisah sangat.

yang paling gempak,kanada menang pingat emas paling banyak dalam sejarah olimpik musim sejuk.sebelum ni kesatuan soviet dengan 13.ini bermakna kanada lebih komunis dari soviet hahaha!

jumpa tahun 2014 di sochi,russia.kami mempertahankan kejuaraan kami,hoki ais,definitely.

5 comments:

Ez Puella Sapiens said...

campeone campeone ole ole ole!hik hik!

Dari Jalan Kopi said...

aduh gua panas beb bila lu tulis men tiaw liverpool.
bukan gua tak hurmat demokrasi.
tapi betul betul bikin panas ni brader.
kalau terjun kolam udang batu 8 mungkin reda sikit panas gua ni.
kahkahkah.

Aril Cantona said...

Ez,

hahahaha!

Dari Jalan Kopi,

Eh,aku tak perasan laa hahahaha!

Johan 23.01.84 said...

er..field hockey world cup xmo cite?kahkahkah

Aril Cantona said...

chee bai kalah ngan new zealand 3-2..kah kah!