Thursday, March 11, 2010

malaysia,negara pemurah.



gua baru baca berita kat kedai apek kopitiam haritu,sambil sembang-sembang dengan nami yang suka minum teh tarik pasal fam payung semua kelab kat slovakia untuk perlawanan persahabatan.

hari ni ez kaki besi pulak beritahu aku yang telekom malaysia taja manchester bersatu untuk gantikan aig kalau aku tak silap.ye ke tidak berita ni,tapi yang aku nampak dalam gambar ni,macam ya jer.

malaysia memang negara pemurah.belum pernah lagi kerajaan kanada atau primus canada(syarikat telekom kat kanada) sibuk nak menaja liga slovakia atau taja manchester bersatu.ya,aku memang sokong manchester bersatu,tapi bab ni aku tak sokong.woi,rakyat menderita cukai naik,harga barang naik,pergi hospital kena bayar,masuk universiti yuran tinggi,kau sibuk nak taja manchester bersatu apahal?

kepada ceo telekom,aku harap kau pergi usha dulu public phone kat usj yang selalu rosak tu.pergi repair dulu sebelum berangan nak taja manchester bersatu.

lepas ni confirm naik cukai.aku harap fan manchester bersatu kat malaysia,jangan sokong tindakan telekom malaysia ni walaupun dia taja manchester bersatu,sebab korang jugak yang sakit bila bil telefon atau internet naik nanti.

sokong manchester bersatu sebab bola,bukan sebab tajaan.

2 comments:

Ez Puella Sapiens said...

Glory Glory Telekom Malaysia hik hik!

Holden Caulfield said...

bangga budak-budak pemain Liga M - sebab penaja sama dengan MU kah kah kah!